N
Nevét egészen a 60-as évekig még működő vízimalmairól kapta a minden tekintetben csodálatos, festői környezetben lévő völgy. A Központ a patak partján, egy erdő közepén, a völgy végén helyezkedik el, ahonnan számos gyalog-, kerékpár- és Nordic Walking túraútvonal indul ki.

A völgy, Felsőörs és a környék települései és természeti környezete számos látnivalót, szabadidős- és kulturális programot biztosít látogatóink számára, melyek akár 5 km-es körzeten belül színes programterveket tud kínálni az aktív szabadidő eltöltéséhez. A közelben futó Balatoni panoráma út könnyen elérhető gyalogszerrel, vagy kerékpárral is, mely páratlan, Balaton-felvidéki hangulatával végigköveti a domboldalak szőlőskertjeit, pincesorait. Alsóörs és Csopak településeken található strandok minden évben a legnépszerűbb Balaton parti strandok közé kerülnek a fürdőzők véleménye alapján a rendezett, számos szolgáltatást nyújtó, családias környezetük miatt. Mindkét település rendelkezik hajókikötővel, ahonnan lehetőség nyílik sétahajóval tovább utazni Siófokra, Tihanyba, Balatonfüredre, Balatonalmádiba, de akár a Balaton nyugati medencéje felé is.

Vendégeink a szálláshelyre visszatérve mindig pihentető, nyugodt környezetre lelhetnek, akár a nyári Balaton parti rendezvényekről, akár a megyeszékhelyen, Veszprémben látogatható koncert- és fesztiválsorozatok élményeivel érkeznek.

A Zenevölgy Központ egyaránt alkalmas egyéni, családi kikapcsolódásra, illetve nagyobb létszámú rendezvények, esküvők, erdei iskolák, alkotótáborok, konferenciák, képzések, csapatépítő tréningek megrendezésére is.